Wednesday, November 16, 2011

Style Wanita a.k.a Perempuan berJalan!!

Assalamulaikum n hello readers..


Berhabuk2 blog haku ni..nak update sikit benda yg menarik perhatian pancaindera ku la..

OK! Sometime wanita ni susah nak d faham..kadang kala senang la pulak.. wahai jejaka perasan di luar sana.. apa kamu rasa?? Lepas ni jgn pulak sibuk2 p tengok cara wanita di luar sana berjalan2.. karang x pasal2 kayu api hinggap kat belakang..

Talk about cara berjalan ni..ianya ada kaitan juga dengan 'mood' kita pada ketika itu.. kalau berjalan di tempat sunyi.. mungkin langkah kita lebih cepat.. bila berjalan seorang.. di masa itulah mungkin kita akan dapat lihat cara berjalan yang sebenar, itu pun kalau mereka ini tidak perasan bahawa mereka sedang diperhatikan..

Wanita! (chewahhh!! matang kunun), setiap pergerakan kita melambangkan peribadi kita.. jaga la setiap pergerakan agar tidak memperlihatkan kelemahan kita.. ingat tu tau!!

Wanita!! nak pesan lagi, ini hanyalah sekadar panduan dan bukan ramalan.. segala2nya adalah ketentuanNya yang maha Megetahui.. Wallahualam..

So..Jom baca!! Lets Read!!

~Bismillahirrahmanirrahim~1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata. 
to Mr. Tondekan : Rasa2 nya la kn..u noe ur future well about how ur Future ni catwalk rite! hahahaha..

No comments:

Post a Comment

Ini Cinta Aku!!

Daisypath Anniversary tickers