Thursday, November 17, 2011

Dia Hero Malaya toNite!!

Assalamualaikum and Hello readersss!!

Congrats to Team Malaysia yg menang dalam perlawanan menentang Indonesia td.. hehehehe..

Persaingan yg agak sengit!! mujur hero Malaya ada.. Jersi Harimau Malaya No 18.. yuppp.. he's Syahrul Azwari Ibrahim.. my fevret player kunun..

Asal perlawanan td agak sdikit kachiwa jgak la player no 18 ni x turun padang.. nasib baek ada substitute td.. masuk padang jgak la hero malaya ni kn..



Syahrul Azwari Ibrahim
hahahaha..i Like!!


Gol pada minit ke 18! Player Jersi No 18! yg berusia 18 tahun!! tahniah..

x nak la cakap banyak..karang ada yg jelez pulak tu kn..

juz watch diz video!! enjoy it!!




apa2 pun.. dr Yaya Boboiboy.. Terbaekkk!!



to All Team Harimau Muda~~ u all de hero tonite!! Thanks korang..

Wednesday, November 16, 2011

Style Wanita a.k.a Perempuan berJalan!!

Assalamulaikum n hello readers..


Berhabuk2 blog haku ni..nak update sikit benda yg menarik perhatian pancaindera ku la..

OK! Sometime wanita ni susah nak d faham..kadang kala senang la pulak.. wahai jejaka perasan di luar sana.. apa kamu rasa?? Lepas ni jgn pulak sibuk2 p tengok cara wanita di luar sana berjalan2.. karang x pasal2 kayu api hinggap kat belakang..

Talk about cara berjalan ni..ianya ada kaitan juga dengan 'mood' kita pada ketika itu.. kalau berjalan di tempat sunyi.. mungkin langkah kita lebih cepat.. bila berjalan seorang.. di masa itulah mungkin kita akan dapat lihat cara berjalan yang sebenar, itu pun kalau mereka ini tidak perasan bahawa mereka sedang diperhatikan..

Wanita! (chewahhh!! matang kunun), setiap pergerakan kita melambangkan peribadi kita.. jaga la setiap pergerakan agar tidak memperlihatkan kelemahan kita.. ingat tu tau!!

Wanita!! nak pesan lagi, ini hanyalah sekadar panduan dan bukan ramalan.. segala2nya adalah ketentuanNya yang maha Megetahui.. Wallahualam..

So..Jom baca!! Lets Read!!

~Bismillahirrahmanirrahim~



1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata. 




to Mr. Tondekan : Rasa2 nya la kn..u noe ur future well about how ur Future ni catwalk rite! hahahaha..

Monday, November 7, 2011

Semasa Di Ofis

Assalamualaikum..

Selamat Hari Raya Aidiladha readerss.. ---> masi mood raya bha kn..

lama x looking2 here..rindu kunun..ni pasal kes borink kat ofis..keja banyak, tp mood kat umah lg banyak..almaklum..masi nak makan buras kat umah..

compony lain banyak yg cuti..apasal la bos kmi ni bek hati sgt open hari ni..??full day lg tu..

bek hati sgt la bos kmi ni..prihatin sgat dgn customeryg nak dtg..dgn staff lg la..chipsmore 4 bungkus besar special gift tu untuk semua..tp kongsi2 la dalam satu department..

apa2 pun..thanks r boss..x suka tp abz jgak chipsmore tu.. hehehe..

hahhh!! da mkn chipsmore tu..jgn jd mcm chipsmore pulak..kejap ada kejap teda..
keja tu belambak setinggi gunung Kinabalu kebanggaan ku. =)

akhir kata a.k.a kata-kata nasihat

--> jgn la menjadi seperti chipsmore yg kejap ada kejap pula teda..tp biarla setakat menjadi kegemaran untuk d makan..tp jgn makan selalu..nnti potong kaki ;)


Wednesday, September 28, 2011

Join CONTEST: Raya Moment to Remember!

Assalamualaikum & Hello Guyss..


First time in my life join contest ok.. contest ni conduct by ButikPinkKu at MukaBuku (FaceBook).. target nak menang tu tidak la.. yang penting kepuasan.. sagu hati pun xpa bha.. hehehehehe..

So, pic yg aku pertaruhkan adlh : 


main culas ka?? hurmm, x la.. ni pic my lil sis n a nephew one.. saja jak xnak ltak gmbr sndri.. takot famos nnti.. jadi, aku letak la pic mereka bertiga ni.. biar mereka yg menjadi famos.. Si Kecil Molek x Kesah punya..

Alkisah pic ni adalah sewaktu raya pertama dgn semangat mereka ke Masjid menunaikan Solat Sunat Aidilfitri.. time ni da nak balek.. tp traffic jam la pulak kat gate.. so, dgan brbekalkan hp yg sgat canggih aku itu, aku snap la pic mereka bertiga ini.. siap berBackgroundkn Masjid Al-Khauthar lg..

Ok.. back to contest.. syarat2 penyertaan :


How to participate?
1. Hantarkan gambar raya anda (b’sama CAPTION) ke butikpinkku@gmail.com , selewat2nya pada 25 Sept 2011.
2. Tunggu balasan email dr kami.
3. Gambar anda akan diupload di fanpage kami (www.facebook.com/butikpinkku)
4. Promote gambar anda, dan kumpul sebanyak “LIKE” yg boleh. Tarikh tutup: 16 Oct 2011.

P/S: gambar yg menggunakan shawl butikpinkku akan mendapat markah bonus!

Hadiah utk dimenangi!!
1 tiket wayang utk 5 peserta pilihan.
3 hadiah utama: 2shawl + inner neck
10 pemenang: 1 shawl setiap sorang
SEMUA peserta: diskaun 5%

T&C
Terbuka utk semua warganegara. | Semua gambar MESTILAH ORIGINAL | Tarikh tutup penghantaran gambar: 25 Sep 2011. | Tarikh tutup undian: 16 Oct 2011


Link untuk pic sista ku pulak http://www.facebook.com/photo.php?fbid=291185760895956.. so, sapa2 yg sudi tu.. boleh la tolong2 LIKE ye..

Taktik :

  • Tag kengkawan kat pic n comment (sbb kat pic x ble tag rmi2.. so kat comment ble rmi2)
  • Share kat wall..
  • Sesapa yg sdg on9 invite skali untuk LIKE pic tu..
  • Inbox kengkawan tuk share link
  • Create Event ke seberapa banyak group yg ada untuk join LIKE pic yg d prtandingkan..
  • Share kat Blog, Twit, YM, Tagged n others..

hahahaha.. harap brkesan la kn.. tp aku guna taktik ni pun ckit2 jak.. sbb tu kali LIKE pun lumayan ckit jak..hehehehe.. tp x pa.. kemenangan bukan yg utama.. apa yang penting "Kerjasama" =p


ok la readers.. aku nak dating dlu.. nak jadi monyet jap.. hehehehe.. jgn ada yg jelez tau..

bubye.. =)



Pesan Pada Diri : Mie~ besok bangun awal, siap awal, jan lupa breakfast, go to office early, jgan MERAH itu punch cadr k.. @_@


Tuesday, September 27, 2011

Saya Nak Jadi Seorang Blogger!

Assalamualaikum & Hello Guysss....


Nak jadi seorang blogger yang berjaya bukannya mudah. Ada betulnya pendapat seoarang blogger (yg x dpt d knl psti) yang mengatakan nak jadi seorang blogger yang berjaya memakan masa lebih kurang 1 tahun.

Ok! sesetengah blogger menjadikan blog sebagai punca income mereka. Mungkin aku ni dtg dr zaman batu kot, sebab tu aku x tau cara nak dpt income. hahaha.

Bagi aku, blog adalah medan untuk tangan ku menari-nari dipapan kekunci mencoretkan kisah-kisah dan jugak sesuatu yang berguna untuk dikongsikan kepada readers. Kalau nak lebih-lebih tu, belum lagi kot.

Kepuasan
~ yeah! aku setuju. Dengan menghasilkan entry, aku rasa puas. Sangat puas. Ini adalah sebahagian daripada diary ku (tp x la private sgt). Aku sangat menyukainya. Aku juga puas apabila melihat blog Si Kecil Molek ini menjadi molek semolek namanya. Aku sangat puas dengan hasil titik peluh ku tanpa bantuan sesiapa kecuali google. dan setakat ini, dekat 10 blog telah aku make over dan Alhamdulillah, mereka menyukainya.

Mengisi Masa Lapang
~ ada benarnya. Daripada masa itu terbuang tanpa digunakan adalah baiknya menghasilkan entry yang bermanfaat. Apatah lagi sekiranya entry itu berguna untuk dijadikan rujukan dan panduan. Sangat berguna. Seperti aku yang gemar mencari idea dan bahan serta menyiapkan tugasan berdasarkan internet daripada ke perpustakaan (sila jangan terlalu mengikutinya) ini adalah medan unutkku mendapatkan jawapan.


~~ point di atas tu adalah menggambarkan aku. Aku sedar sememangnya banyak lagi fungsi blog. Tetapi bagi aku, cukup setakat 2 point sahaja. Sesuatu yang pasti, citarasa ini akan terus berubah samada cepat mahupun lambat.



Pesan Pada Diri : ok..mata da berair..tido la cepat..esok nak keja..nnti mak marah bangun lewat lagi..Selamat Malam Readers..bubye.. =)




Monday, September 26, 2011

Every Night In My Night..

Assalamualaikum & Hello Guyss...


The Title of Post showed the Situation... (am i right?)

Ok! nak cite apa erkk??? hurmm... Seperti sedia kala.. post aku akan terwujud ketika manusia d luar sana hmpir semua trlena d buai mimpi indah seperti yg ku bayangkan dalam episod 3C "Ceritera Cinta Cinderela"..

Its tym to me be Merepek n Merapu sambil makan Kerepek n Ikan Kerapu.. (pepatah yg thasil tnpa disedari hingga menyebabkan aku semakin suka mengaitkn ia dgan ku..hehehehe..)

Ceritera Cinta Cinderla adalah rekaan semata-mata n tiada kena mengena dgan sesapa kecuali  Kisah Dongeng Siti Rela dgn Ibu Tirinya yg telah wujud di sbb kn tangan ku  yg tak henti-henti Mengarut n Mencarut..

          -----> Back To The Main Topic plzzzzzz...

.."Tiap-tiap malam ku pandang engkau.. x jgak jemu mata ku menatap mu.. walau terkadang sedikit membosankan.. tp aku rela daripada meninggalkan mu walau semalam.. atau pun melaksanakan kerja tanpa gaji extra dari tempat kerja.. Tangan ku penat jgak brkhidmat di siang hari.. malam pula terus-terus menari d papan kekunci.. Mata da penat melihat akan kecurangan ku pada wujudnya maahari di siang hari.. malam hari pula akan ku pujuk mu untuk menemani mata ku yg x pndi serik.. Ohh My Lappy n Strmx.. Plzzzz don leave me.. Ill be Lonely Withouuttt u.."...


* ini adalah luahan hati yg tercetus tanpa sedar..sesapa yg da naek meluat tu..meluat la kat hati yg tanpa sedar itu.. B-)


Sebelum aku mencetuskan keMeluatan yang terAgak itu.. sebaiknya mengundurkan diri yg trsedia trUndur itu.. hehehehehe..

agak nya si Adek ni da sebal kot dgar macik nya Merepek....
camni ka jgak mukak Reders?? Whos know..


Have a Nice Dream Readersssss..
Salam Damai.. wink-wink.. =)


Edit Header Lagi..

Assalamualaikum n Every Good Evening Guysss..


Bersesuaian dgan tjuk kat atas ni.. guys conform da faham kn..

Hurmm.. hari ni aku edit header tuk sorang kakak kat tmpt keja aku.. (hebat sgat kot aku edit..hehehehehe).. Tapi hasilnya x menepati citarasa aku la.. aku rasa x puas la.. huhuhuhu..

Xpa.. ini baru prmulaan.. nnti tu, pndai jgak la kn..



Ok la guys.. da larut malam.. esok nak keja lg.. Hope kakak puas jgak la.. Klu x puas.. Si Kecil Molek pasti buat yg terBaekk... =)


Gud Night Readersss...





Saturday, September 24, 2011

Now.. I am a Member of CNI =)

Assalamualaikum n Every Good Evening guyss!!

Si Kecil Molek ini baru sahaja mendaftarkan diri sebagai seorang Ahli CNI.. as i know.. CNI memang da brtapak lama di Malaysia ni.. around 20 years ago x silap.. nnti buat research balik la..

Faktor utama join this member adalah untuk dpt diskaun dgn setiap pmbelian produk makanan tambahan.. almaklumlah.. zaman sekarang trdapat banyak penyakit yang mudah berjangkit dan dijangkiti.. tambahan pula my dad ada kencing manis.. so, nak beli produk dgn harga non-member sememangnya mahal sikit brbanding member.. and than i choose to participate in this member..



Besides of that.. i'llget a lot of knowledge n side income (not the main point ok).. on this Sunday i got an invitation to attend the seminar conduct by CNI Tawau.. InsyaAllah if Allah will it..

and NOW.. the most important.. get some rest and sleep.. need energy for tomorrow to do a lot of work..

bubye guys... have a nice dreammmmmlanddddd.... 

 BIG LOVE 


@#$%^&*()~~~ alamakkkk.. keja aku dari ofis tadi x siap lagi.. da masuk mlm ke 4 brmalam kat umah.. x jgak pndi siap.. aduiiii.. dedicate to my Boss.. sorry x sempat siap.. x da extra money jgak bha kn klu bwat d umah.. so.. sabar2 sikit ya.. heheheheh...

Friday, September 23, 2011

Malam Semakin Larut

Hey Guys!!
Assalamualaikum..

Malam Semakin Larut!! yeahhh.. 1.10 am..
Still meke up my Blog.. hahaha..

Edit header jak.. tp bjam2 lmanya.. ni la manusia.. da siap ada la pulak yg x d puas kn..

Kali ni tema ~ My Sweet Pinky Blog.. (nice x?) hahahaha.. 
Begitu la kalau da larut malam x pndi tido.. Merapu n Merepek jak..
Baik makan ikan Kerapu dan Kerepek Ubi kn..(n skali lagi penyakit ni dtg.. =p)

ok la.. Si Kecil Molek nak tido dulu.. nak menyulam mimpi indah di "My Sweet Pinky Blog" .. =)

oowhh ya.. after 10 trials.. ni la yg ku prsembahkan.. ( da x larat.. kpala da nak pecah.. esok nak keja lg..)




ok readers.. have a nice dream.. -_-
bubye..


Monday, September 12, 2011

~Never be Lonely~

Assalamualaikum..

Menunggu detik 12 tengah malam.. Dalam senuah bilik yang kecil.. Terasa sunyi.. Kekadang terdengar bunyi esakkan kecil.. Siapa yang menangis??

Tanpa disedari.. esakkan kecil wujud dari diri sendiri.. Ternyata aku yang menangis.. Ternyata aku bersendiri kini.. Tanpa sahabat dan kekasih..


Ika~ Antara mereka.. Kau pergi dahulu.. Meninggalkan kami di sini.. Yang pasti kau tidak akan kembali.. Al-Fatihah ku kirim untukmu di sana.. Moga kau tenang di alam sana..

KamaQ~ Pergi mu untuk menuntut ilmu.. Mencapai cita-cita.. Membawa pulang segulung ijazah.. Aku akan tetap menyokong mu di sini..

Dear~ Kau pergi demi cita-cita.. Merantau ke negeri orang mencari rezeki.. Jangan bimbang.. Aku di sini tetap menunggu mu..


Kalian semua.. Aku di sini akan baik-baik sahaja.. Aku takkan bersendirian.. Yang Maha Kuasa itu tetap ada.. Menemani setiap hambaNya.. Yang tidak pernah lupa terhadapNya..

p/s : a lot of LOVE for u all…

Monday, August 15, 2011

SUNGKAIANNNN!!!!


Ari ni nak cite pasal kitorang sungkai… (aku + rakan sekerja)
Ni kira fes tym la jgak aku p seafood restaurant… so ada rasa jakun ckit kot… =)
Nak mulakan cite.. asal usul perjalanan aku pun x tau..
Ni kes kazen aku yg xnak aku balek umah sndri.. so direct kena pngil join this trip..
Trip around 6 people.. 5 org rkan skerja n 1 org tu banker kitorang la..
Aku ni yg agak pmalu senyap jak spanjang prjalanan n stibanya kat sana..
Malu2 kucing la kunun..
Aku juz biarkan mreka2 yg oder.. mlas nak join oder.. bkn aku gak yg byr.. hehehe..
So.. antara lauk pauk yg diorang oder adalah Udang Masak Mayonis, Kepah Masak Sos Tiram, Ikan Stim, Ikan Masak Sos, Ayam Masak 3 Rasa, Sayur Kangkung Masak Belacan n Sayur Campur Masak Bawang Putih..
Fullllllllaaammmmaaaakkkkkk.. Larat ka nak abiz ni????




Dr asal usul aku yg pmalu.. tp tym prtgahan mkn tu.. da btukar jd x malu..
Ni sbb dorang la ni pksa aku mkn n skali gus mratah lauk pauk..
Pa2 pun.. Alhamdulillah.. Kenyang…
Thanks to Banker cz sudi spend kitorang… =))

And finally.. x p taraweh cz da jd Ular Sawa…
huhuhuhu.... T_T

Thursday, August 11, 2011

USELESS FRIENDS!!!!!?????


Whos wanna be de USELESS FRIEND?? Never have I guessed…
Me to… really scared to be like dat…
But, maybe without me realizing it…
I become the useless friend..
I feel very offended when u ever mentions me in everything u hv to do or u hv done…
Maybe it’s true what my late fren kol me… “Sombong Girl”… T_T



I do not forbid u guys to evaluate me…
That u sees on me…
But… Don’t forget…
I ‘m still hv Allah in my Heart…
He knows me everything more than what I know abot myself…



Dearest My Friends… Im Really Truly Sooooorrryyyy…
Hope this Lebaran more meaningful for us.. 

Sunday, July 24, 2011

Dan Bila aku kn jadi KAYA???

Korang-korang?? Nak tanya sikit.. agak-agaknya la kn.. bila la aku jadi kaya???



Hurmmm... bingung rasanya.. amcm nak jadi kaya ni..
Da abiz dip pun still susah nak cari job.. bkn nak memilih n cerewet.. tp 1 panggilan interview pun xda.. bkn x apply.. bnyak da apply.. pointer pun bkn nya teruk.. 3++ jgak bha.. atau aku ada salah isi??? Hurmm.. klu aku cerewet sangat..x la aku keja as clark kat kedai motor.. juz gaji kat sana sangat la rendah.. kemampuan tuk aku pun x trcapai.. apa lagi nak bg mkn mak n adik2 aku??

Aduiii... rumit nya.....
 Bila la aku nak jd kaya ni??
Korang-korang.. Tolong doa kn aku ya... InsyaAllah aku dpt good job... nak jugak balas jasa mak bapak.. bole jgak kawen cpt..hehehehehehe..... =p
Amin....

Have a nice day readers...
Wink-wink.. ; p

Wednesday, July 20, 2011

Keep Writing..

Assalamualaikum....


Lama x jenguk2 blog.. malas nak update pun ada jgak..tp tgerak plak hati ni nak makeOver this blog...

Hurmmm...taaaaDddaaaaa....ini la hasilnya yg sesangat cccRRRaaaaaZzzzzyyyyyyyy......

hahahahaha... i Loiikkeee.. (jempol dulu)

Antara banyak2 website nak pilh templtes blog... c kecil molek ni lebih gemar untuk singgah, jenguk n cari somthing different at Miss Rinda ni.. banyak yg cute2.. bole pilih2.. dont ferget to follow erkk...

hurmmmm... da nak masuk tym tuk ready p keja ni.. have nice day readers..

wink-wink.. ;p

Wednesday, May 4, 2011

DPM dalam Kenangan..

x tido lg..adoiii...


nak share ckit sal cite las sem + las paper + las day sma2 ngan kengkawan..
pilu + sebak + sedey = sama juak sume tu kn..


rasa x sbar nak abz poli tu mmang la ada..
pnat genk nak kasi abz study..
tp kpayahan tu skejap jak bha kn..
3 tahun brsama x trasa..
mmbesar brsma dgan kengkawan..
hurmm...


ni la knangan trakhir kitorang..








ni jak yg aku ada cz aku la camera girlz nya..huhuhuhu..actually malas nak bgmbar..tgok tu mata saya kuyu..aku sakit tym ni..da la x cntik..btmbah x cntik lg nnti..opppsss!!!


TO DPM Jul08 - Dec11.. gud luck 4 result..will miss u all.. much  for u all... mmuahhhh~~



Apa yg Penting ---> KERJAsama!!


Assalamualaikum n have a nice evening to all readers...

Hurmmm...apa nak cite ya..??
Td pgi interview..
Nak tau keja apa??
kerani kat kedai moto..
adoiii....silapnya trima tawaran..
Gaji kecil jak d bg..
mkn pun kali x ckup..
Huhuhuhu..
Btol jgak kata org..
Graduan x ble tlampau mmlih keja..
Aku SHUKUNG 100%%%%...

Tp msalahnya..
ptut ka trima keja yg basic RM400??
oT x smpi pun RM50..
hurmmm....nasi da jd bubur..
nak jd kan nasi balek x sma dgan nasi yg d msak dgan cara btol kn..
x pa la..
rezeki Allah..
yg pnting HALAL!!
Shukung 100% lg..
ngee~~

 pa2 pun..
jdkan iktibar..
Smtra keja kat sna..
cri la kerja len yg gji tgi ckit..
Hurmmm...
Smile Always mieQ!!!

"Hidup kita xkn slalunya Indah.." ---> btol3x..
=p

Tido la mieQ..besok stat keja da..


Sunday, May 1, 2011

Selama Aku x on9



17 April 2011 - KamaQ befday.. hepy befday syg..lmbt wish kat blog..may Allah owez bless u..


18 April 2011 - Start Exam..1st paper (International Marketing)..neves sgat..almaklum final sem..IsyaAllah xda yg kantoi..Ya Allah..bntu lah hamba Mu ini..


22 April 2011 - My Tondekan punya moto kenak curi..huhuhu..kesian kat dia..


25 April 2011 - 2nd paper ( Insurance)


26 April 2011 - My last paper (Production Management)
                           Moto My Tondekan da jmpa..
                           My Beloved BFF pergi tgal kn aku n kamaQ..


28 April 2011 - Balik Tawau


29 April 2011 - Sampai Tawau


30 April 2011 - Bru dpt on9..





Saturday, April 9, 2011

When My Group Viva Voce..



Woowww!! nevess gilak jgak la..
Hahahaha.. wlupun aku trsangat la penat buat projek..
At the last.. when Viva.. evrything gonna b orite..
sangat puas hati.. wlupun ada trkucil ckit..
Shame!! Shame!! Shame!!


Hahaha.. actually prncangan awal nak present in Malay.. introduction jak in BI..
Las2.. atas prstujuan brsama.. present in BI..
Hahahaha.. 


kata En Melvin.. 
"woww!! like Bachelor.."


Hebat sangat ka kmi present??
hurmm.. ok la tu..


Sbb trlalu rapat dgan lecture pnilai tu..
kmi pun sibuk jgak la mnyakat2..
Mntk komen ckit..
So.. 


Pn Aishawati said.. 
"Better from another group.."


Aku pun siookk sndri suda tu...
hehehehe..
hope markah projek kmi ni mmuaskan hati ku jgak la..


pnyelia kmi pun rasanya puas hati kot..
hehehehe.. Pn Wan..
bg extra markah errkkk..
..=p..


ni ada ckit gmbr tym kmi Viva Voce..
x bnyak..cz yg bnyak kat camera kawan..
huhuhuhu..











Sweeeeeettt kn..hahahaha.. keep reading readers... =p

Wednesday, April 6, 2011

Mak.. Aku mo balek Tawau..

Mak..
Aku mo balek Tawau..
Plzz mak..
Aku da x than dgar org ckp psal ika..
Aku sedih mak..
Aku x mo ada penyesalan sbb dak jmpa dia..
Da la kamaQ pun dak dpt balek..
x kn aku yg dkt ni pun x dpt..


Hepy rasanya Inbox FB ada mesej..
Senym2 plak..
Bila tgok nama yg hntr mesej tu..
Mmang rasa x enak..

"aslmkm,

hi! aku mau cakap ni..klu ada kesempatan dan ruang, kamu datang la tgk ieka. berdoa banyak2 buat dia. Jangan ada penyesalan nanti antara kita. kita kawan kan? ;) sayang kamu!!!!"


Aku x mo menyesal..
Mak.. Tolong la..
Plzzzz.....


To Ika.. Harap ko kuat.. Ko kena tgu kami.. Ko msti sihat ka.. Kami syg ko.. Ramai org syg ko.. Aku selalu doa kn kesihatan ko.. Plzzz ika.. Kuat kn smgat mu.. Cpt atau lmbt.. aku ttp akn balek tgok ko.. Sabar ya Ika..




Readers~ Tolong Doa kn Sahabat ku yang kini tgah btarung dengan nyawanya.. Harap dia sembuh n kmbali brgelak ketawa dgan kami.. Ya Allah.. Sembuhkan sahabat ku.. Beri dia kekuatan untuk terus hidup.. Jangan wujud penyesalan terhadap diriku Ya Allah.. Hanya padaMu aku memohon doa.. Amin Ya Rabbal Alamin..




Monday, April 4, 2011

Nangis Lagi..

Assalamualaikum..


Jam da msuk angka 3.. tp aku masi blom bole tido..
Knapa?? jn tnya aku knapa..
Sebak bila ingat dia..
Ika..
Kuat syg..
Tgu aku n kamaQ balek..
Jn tinggal kn kami..
Kami syg kau..
Kau kn tabah..
Kuat kn lg smangat mu..
Aku sedih dgar cite pasal kau..
Baca wall fb dorang pun da buat aku makin nak nangis..




Apa prasaan kamu baca post cm ni??
Ika..tgu aku..
Lama aku dak jmpa kau..
b3 lebih baek daripada b2..
Kuat ya syg..
Makin sihat pas kami balek nnti..
Janji Tgu kami ya..
Love U..

Sunday, April 3, 2011

Di Saat-Saat Aku Tengah Stress!!


Berikan hak aku..
Aku ingin juga merasa hak itu..
Kenapa aku yang selalu terlena diperlakukan seperti itu..
Aku ingin juga merasa untuk memilih..
Bukan terpilih..
Atau dipilih..
Mungkin aku kelihatan sungguh lemah..
Sehingga kamu mengambil kesempatan..
Memilih untuk mendapat jalan senang..
Sedang aku yang bersusah-payah..
Melakukan tanpa sokongan sesiapa..
Kamu pula tersenyum puas..
Medapat pujian atas usaha bukan milik mu..
Bukan hasil titik peluh mu..
Adakah kamu rasa apa yang ku rasa saat ini?
Apa yang aku fikir detik ini?
Apa yang aku lalui waktu ini?
Aku keseorangan..
Aku bersendirian..
Aku melakukannya sendiri..
Tapi kamu..
Khabar pun tiada seorang yang tanya..
Perkembangan pun tiada siapa yang tahu..
Kenapa aku yang perlu takut akan semua ini?
Aku yang resah memikir keadaan yang mungkin..
Aku yang bimbang akan diri kamu..
Sedang kamu hanya menunggu saat itu..
Menunggu dengan senyum yang puas..
Aku pula dengan debaran..
Di salut dengan air mata..
Ya Allah..
Kau Maha Mengetahui..
Beri aku kekuatan..
Beri aku kesabaran..
Agar aku masih mampu bertahan..
Dengan ujian yang Kau berikan pada ku ini..


Salam Sayang.. Mie Yatmi












Hobi.. Hobby.. Shumi.. Chwimi.. Àihào.. Śauka.. Passe-temps..

Blog Ku..Diary Ku..
Hahahaha..ntah pepatah merapuh merepek apa lg aku  kn..hurmmmm...

Ok2.. aku sukak BACA BUKU.. ni la tabiat ku tym dkat exam da.. konfom BUKU tu yg ku cari.. ke merata2 bawa mukak smata2 cari BUKU tu..

nak tau buku apa?? x nak kongsi la.. =p

tp, nak cite jgak la.. ok!! BUKU = NOVEL.. memang da tradisi aku sjak azalinya aku d poli kali bha kn.. tym dkat2 nak exam situ jgak la tabiat mmbaca ku ni sukar nak ku elak.. makin mmbuak2 adalah.. dlm shari jak (semalaman) aku da abz kn 2 buah novel yg tebal setiap novel dlm 500 page.. alaa.. normal beb baca cm tu around 1000 page in 1 night.. tp bg aku miracle kali ya.. hahahaha.. iya la bha.. 2 cite yg bbeza pulak tu kn.. bole jgak abz dlm msa 1 ari.. blom lg plus2 masa yg ku buang tuk mkn.. fb (men game je) n so on.. klu ada prtndingan nilam ni.. konfom aku dpt emas ni kn.. slama d skolah mnengah pun aku stakat dpt gangsa jak dlm program nilam..

Ni la hobi ku yg telah ku pupuk sejak form 1 lg.. tp dulu baca yg stakat 100++ jak.. tu pun da letih nak 1 minggu jgak bru abz.. awal2 pmbabitan dlm dunia readers ni mmang aku bnyak alasan.. kwn pun nek fed up sma aku.. malas la.. tebal la.. boring la.. lastly, addicted pulak bha..

Yg bikin org naik x snang ngan aku ni klu da start baca novel.. konfom sume org aku x lyan.. boyfren pun makan ati.. hihihihi.. slalu la aku meluapkan lg kmarahannya dgan mngatakan aku 'curang' jap.. tp curang nagn novel jak.. hahahahaha.. mkn pun x pduli.. tido pun konfom singkat.. slalunya aku tido lewat ni klu nak siapkn asgmnt.. tp klu da novel tym.. tido jm 3 lebih.. bgun around jm 5.30am.. after subuh direct jak smbung.. x puas klu x abz cpt.. tp merana..tido 2 jam jak.. adooiii!! mieQ..mieQ..

1 lg tabiat yg slalu aku amalkan yg brkaitan dgan novel ni.. mmang x bgus jgak la.. hahahaha.. tp aku sukak buat.. sungguh degil rupanya aku ni.. wat ever!! aku ni pemalu sbenarnya.. hahahaha.. x la.. actually aku ni x suka beli novel.. kira aku ni kaki pinjam novel jak la.. pnjam ma kawan2.. abz klu aku yg bli.. konfom x syok.. aku pnjm ma kwn.. sume yg bez2.. ndak ka kepalang.. jimat bha kwn.. ^_- (wink2)

To all my fren yg da sudi jd lbrary untuk aku.. thanks a lot.. jasa mu d kenang.. pas ni aku dak pnjam da dgan kamu.. tp pmbacaan ku.. dan cintaku trhadap novel owez in my soul.. chewahh~~ iya la bha.. las sem jgak kita ni.. ntah bila akn ketemu semula.. mishh u all~~ 

Salam sayang terhadap sebuah persahabatan.. Mie Yatmi..

Friday, April 1, 2011

Shhh!! Which Star Are You From???

Ok!! Tangan nak menaip pulak..
Hurmmm.. actually aku bru abz nonton drama korea..nak tau apa?? Mna bole bgtau.. huhuhuhu..

SUNGGUH  penat aku nnton tau.. ntah la.. amik msa 3 ari jugak la aku nnton.. tu pun sbb kena bkongsi ngan kwn nnton cite yg sma..  tp dia bz ngn class.. aku da tda class.. so..aku kena mngalah.. tgu dia free bru dpt nnton cite ni sesama..

What a stupid story hahh?? Citer nya bikin geram tau tak.. funny n sad.. dua2 bcampur.. jap sedih.. jap funny.. da ktawa2.. tba2 nngis.. huhuhuhuhu.. Cinta terhalang oleh org tua la kta kn..

Kim Bok-Syil.. wat de stupid name?? huhh!! Ktara org kmpung.. but.. cute la.. with tocang 2 kat rmbut.. dgan lesung pipit.. hehehehe.. sangat cute especially tym dia ktawa.. tp klu x ktawa.. adoiii.. x cntik la.. aku lg suka dia jd Bok-Syil drpd Lee Hae Rim.. skema nya..

De most important is.. the hero.. hehehehe.. Choi Seung-Hee.. hensem + cute la.. sukak sngat ngan wataknya tym kasi kenak Bok-Syil dengan mukak serius.. after tu pndai snyum2 sembunyi ya.. adoii.. cairrr…

Part yg pling mruntun hati n mnyebabkan kami berdua teriak smpi mntis air mata part yg tuttt (sensor ckit)… abz dorang tu ego.. cm tda prasaan.. da la tym tu part sedih.. x sngka2 Seung-Hee wat cm tu.. runtunnya ati.. nak tau cite apa tu.. klik sini.. skali ngan synopsis lg aku bg k..

Pelakon dia plak.. nak lebih kenal Kim Bok-Syil / Lee Hae Rim / Lee Hye Su (adalah watak yg sma dlm cite ni) klik kat sini.. hero plak si pengarah muda Choi Seung-Hee (dalam drama ni) pulak klik sini..

nak share pic lg la.. pic ni aku curi kat internet.. sowie erkk.. ok.. selamat enjoy!! hakhakhak.. =p








Ini Cinta Aku!!

Daisypath Anniversary tickers